Onze eigen olijfolie!

En toen hadden we ineens een trullo. Een wat…? Ja, een trullo. Dat zijn stenen huisjes met kegelvormige dakjes in de regio Puglia, in de hak van Italië. Dat is erg ver weg ja. Tweeduizend kilometer rijden.

We kwamen op dat idee omdat Zoon en Schoondochter daar al een trullo hadden. Een klein paleisje. Een sprookje. En op een goeie dag besloten we dat we heel graag óók zo’n mooi vakantiehuis wilden. En nu hebben we sinds vorig jaar oktober onze eigen trullo, met ruim 18.000 vierkante meter grond erbij. Met daarop een gigantische olijfboomgaard en amandelen, citroenen, kweeperen, gewone peren en vijgen.

Het afgelopen jaar waren we regelmatig op deze fijne plek in Ceglie Messapica, waar stilte nog gewoon écht stilte is. En nu zijn we volop aan het verbouwen, om de trullo helemaal naar onze zin te maken, met alle comfort om er in de zomer én winter te kunnen zijn, gewoon op de momenten dat we daar zin in hebben.

En nu hebben  we  een  primeur. Want onlangs lieten we onze eigen olijven oogsten. Meteen daarna werden de olijven koudgeperst, en met de mooie lage zuurgraad gekwalificeerd tot een delicate Extra Vergine Olijfolie. We stonden er met onze neus bovenop en ik weet zeker dat wij nog méér glommen dan onze olijven.

We namen de olie mee naar huis, kochten mooie flessen en schenktuitjes, ontwierpen etiketten, maakten kaartjes met onze trullo erop en vulden de flessen. En nu zijn ze klaar. Klaar voor wie ook wil genieten van deze pure, biologische olijfolie van hoge kwaliteit. Lekker voor jezelf, of om cadeau te geven. Prijs: € 12,50 voor 500 ml. En mét schenktuitje € 14,00. Je kunt je bestelling doorgeven per mail naar info@babbelkrabbels.nl met je naam en adres erbij. Daarna gewoon ophalen bij mij thuis in Nistelrode, of ik breng het voor 2 euro bij je langs (binnen Bernheze en Uden). Verdere gegevens ontvang je per mail. Hoe makkelijk kan het zijn, poeh poeh. Ciao!

Eén antwoord op “Onze eigen olijfolie!”

  1. Ik wil graag 2 flessen olijf olie met schenktuit bij jou bestellen.
    Groetjes Rita van Dooren.
    Je mag ze op ’t mexend afgeven als je dat wil doen?

Reacties zijn gesloten.