Krant boven het bed

Ik had wekenlang de MooiBernhezeKrant boven ons bed hangen. Dat is nogal wat ja, dat vind ik zelf ook. Ik draag de krant een warm hart toe, maar om die nou boven je bed te hangen gaat best wel ver. Het heeft dan ook een reden.

Ik ben namelijk onze slaapkamer aan het pimpen. Dat duurt intussen al maanden. In november haalde ik de nieuwe gordijnen op. Daarna moest ik een poosje nadenken over de kleuren op de muur. Dat betekende vooral bouwmarkt in en uit voor kleurstalen. Op de dag dat ik hoorde dat de winkels een dag later voor onbeperkte tijd op slot zouden gaan, hakte ik snel wat knopen door en sjeesde naar de bouwmarkt om nog snel een paar blikken mengverf en lak te scoren.

De weken daarna kregen de muren een mooie blauwgroene kleur in twee tinten. En omdat ik zo lekker op dreef was met roller en verf, nam ik ook meteen maar het blankhouten hoofdeinde van ons bed, de nachtkastjes en de ladenkast onder handen. Die werden fris wit.

Nu is het tijd voor de finishing touch: een nieuwe lamp, spiegel, plant, kussentjes, accessoires én een fotocollage achter het bed. En daar zit ‘m nou net de kneep. Ik had al foto’s uitgezocht die in een strakke opstelling boven het bed moesten komen. Ik wist alleen nog niet precies hoe. En in welke formaten. Maar daar had ik dus iets op gevonden. Ik knipte de MooiBernhezeKrant in verschillende formaten en plakte die met schilderstape op de muur. Die hingen er dus al weken. Af en toe veranderde ik de compositie of knipte weer wat andere afmetingen voor het vergelijk.

En nu ben ik eruit. De keuze is gemaakt. Ik heb lijsten besteld (gewoon click en collect bij de Ikea, hartstikke mooi en lekker betaalbaar) en de kranten kunnen weer van de muur. Ik ga het nog bijna jammer vinden.  Maar met die inspiratie ben ik nou mooi wel vét tevreden met het resultaat. Onthouden dus, waar zo’n krant al niet goed voor is. Oh en voor wie wil weten wat het voor foto’s zijn en wat er precies voor tekst in die lijst staat (sommige mensen willen nou eenmaal graag álles weten, en ik snap dat): de foto’s hebben we gemaakt op Bonaire, toen Man en ik daar een paar jaar geleden op vakantie waren. En die tekst vind ik gewoon een waarheid als een koe. Dus dat.

The most beautiful way
to start and end the day
is with a
Grateful Hearth