TwisTea pop-up store, en een gratis TwisTea-display voor een van mijn lezers!

 

Alweer een mijlpaal voor Zoon: zijn eigen TwisTea pop-upstore is een feit! Afgelopen weekend werd de enige echte, unieke TwisTeawinkel geopend, in de Snellestraat in Den Bosch. En natuurlijk wilden wij ernaartoe. Nou was het die zondag niet direct weer waarvan je zegt ‘goh, laten we nou vandaag eens lekker een uitstapje gaan maken, fijn de weg op’. Het sneeuwde, en niet zo’n beetje ook. Het hele land was al twee dagen in rep en roer, strooizout was niet aan te slepen, sneeuwschuivers draaiden overuren en auto’s glibberden de sloot in of schoven gemoedelijk in de achterkant van de auto voor hen. Code Rood, zegt KNMI. En dat staat voor NIET DE WEG OP GAAN.

Maar ja. Die winkel. Er is maar één openingsweekend en dat is nú. En dus gaan Man, ik, onze twee Dochters en Schoonzoon onvervaard toch de weg op. Een enorme glazen vaas met nog veel enormere amarylissen erin moet mee als cadeau. Dat is niet heel handig, merk ik al meteen als ik instap. Ik zet het gevaarte klem tussen mijn snowboots en bedenk dat we straks ook nog een stuk moeten lopen. Terwijl het glad is. Ik hoop dat dat glas een beetje stevig is. Onze drie carpoolers wurmen zich achterin met hun fles bubbels, we zetten de verwarming hoog en gaan op weg. Normaal gesproken duurt de rit van hier naar Den Bosch zo’n twintig minuutjes. Dat gaat nu een béétje anders.

Na tien minuten: Kunnen we echt niet harder dan 30? Nee, iedereen rijdt hier 30. En we kunnen niet inhalen want de linkerbaan is geblokkeerd door die harde ijslaag in het midden. Kijk maar. Kraaaakkkk, knisperrr, grrrrttt, sjjjjjjjjj. Oeps. Blijf maar gewoon rechts rijden. Waar zijn we nu? Nuland? Daar pas??
Na dertig minuten: Mag de radio aan? Mam, kan jouw stoel wat naar voren? Mijn been slaapt. Kan niet, oh, vanwege die vaas, ja, ik zie het. Jongens wat sneeuwt het hard. Waar is de weg?
Na veertig minuten: Zijn we er bijna? Nog niet bij de afslag? Djezus.
Na zestig minuten: We zijn bij Den Bosch. Nu alleen nog naar het centrum. Waarom fietst die mevrouw op de weg? Er is toch een fietspad? Ik zie ook wel dat dat ondergesneeuwd is, maar er is hier toch geen plek voor fietsers. Hartstikke gevaarlijk. Kijk, hier is het fietspad wel schoon! Oh nee, is een sloot. Jeetje, ik was daar zó ingefietst. Let op die voetganger. Zebrapad. Nee, dat zie je niet met al die sneeuw.
Na tachtig minuten: Hier zijn parkeerstroken. Is er nog ergens een plekje vrij? Ja, hier! O, je bent al voorbij. Stop! Een plek. Kost het op zondag ook parkeergeld? Vast wel. Waar is de parkeermeter? Is iedereen eruit? De bloemen. Pas op! Is heel erg breekbaar. Wat is het hier glad. Pak jij die vaas? Hoe ver is het lopen? Vijf minuten? Nee, ik zag die plas niet met die laag sneeuw erop. Hier naar rechts. Nee, toch niet, terug. Naar links. Ik zie ballonnen. Een TwisTea uithangbord. We zijn er! Hai Mark en Rick! Gefeliciteerd jongens, wat een mooie winkel, heel knap gedaan. Oh daar is een stoel, gezellig bij de kerstboom. Hè hè, nee joh, we hebben er maar anderhalf uur over gedaan. Ja, doe mij maar een slokje hete thee. Lekker.

En dan pakken we de tijd om eens goed rond te kijken. De winkel is niet groot, maar wel heel compleet. Je kunt het hele assortiment van zo’n dertig TwisTea-theetjes hier zien, ruiken én proeven. Maar het allerfijnst is dat je alles gewoon meteen mee kunt nemen. Inclusief je persoonlijk samengestelde display. In jouw favoriete kleurstelling en met jouw favoriete theesoorten. Mijn tip: ga snel eens langs.

En wat ook mooi is: omdat het kerst is en omdat ik de moeder ben van Zoon, mag ik een TwisTea display met vier gevulde theekokers weggeven! De winnaar mag zelf zijn vier theesoorten kiezen. Kijk, daar word ik nou blij van. Het enige wat je hoeft te doen is dit bericht liken én delen. En dan ga ik heel eerlijk -met mijn ogen dicht- een winnaar kiezen. Ik verheug me er nu al op. Op donderdag 21 december maak ik de winnaar bekend. Als jij dat bent heb je je eigen TwisTea-display nog gezellig vóór Kerst in huis. Ik duim!