Back to normal

Het is januari, de feestmaand is weer achter de rug. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n ramp: ik vind december vooral een maand van Heel Veel Gedoe. En ik ben niet zo van het gedoe. Man had twee weken kerstvakantie. Dat klinkt als lang en veel, maar in de praktijk valt dat behoorlijk mee.  Dat komt door al die zondagen. Onze kerstvakantie is voornamelijk een vakantie in stukjes.

We hebben de intentie om er een aantal dagen op uit te trekken met de camper. Maar dat wordt nog wel een dingetje.  De vakantie begint met het kerstweekend, dus dat weekend valt al af. Na kerst hebben we precies twee dagen, en dan is er de Nisseroise Kwis. Bij ons in huis. Dan is het handig als je ook thuis bent. Daarna hebben we nog twee dagen en dan is het oudjaar. Ook geen optie, want overal vuurwerk en in de camper voor Hond nogal een toestand. Die is tijdens het geknal beter af tussen onze goed geïsoleerde muren. Bovendien is het één dag later nieuwjaarsdag, en dan willen we onze kinderen en mijn moeder en familie graag even gelukkig nieuwjaar wensen. Intussen is dan de dinsdag in de tweede vakantieweek aangebroken. In theorie zouden we nog een paar dagen weg kunnen. Maar woensdag is oudste Zoon jarig en die viert een feestje. Blijft over donderdag tot zondag. Een goede optie. Maar daar is het KNMI met code geel, oranje en rood vanwege heel harde storm. Uitstellen dan maar tot vrijdag. En dan meldt het KNMI vrolijk dat het gruwelijk ijzig koud gaat worden. Gevoelstemperatuur min acht met een nare noordoostenwind die je om je oren fluit. Dan ben je maar het beste af thuis op je eigen bank, besluiten we. De laatste zaterdag van de vakantie nemen we mijn moeder mee naar Den Bosch, we bekijken de opgezette beesten in de kerststal van de Sint-Jan (ik wist niet dat er in die tijd ook leeuwen in Jeruzalem woonden), we gaan uiteraard naar de TwisTeastore en eten een overheerlijke lunch bij lunchcafé Bagatelle. Waar de koffie trouwens ook voortreffelijk is.

Ik heb in deze twee weken voor een opdrachtgever een compleet jaarverslag geschreven, Man werkte zijn administratie bij, en ik bouwde ook nog een splinternieuwe website voor mijn kinderboeken. En nu is de kerstvakantie afgelopen. Vandaag begon het gewone leven weer. Man naar school, ik naar een interview voor een aantal artikelen die ik moet schrijven. Het is rustig in huis en op straat en in de winkels ligt weer normaal alledaags spul.
Januari-blues? Niet voor mij. Ik geniet. Man man wat een rust. Iedereen doet weer gewóón. En daar word ik dus echt serieus helemaal heppiedepeppie van.