Big Boys Masterclasses

Nou wáren ze al groot, onze jongens, maar nog steeds worden ze alsmaar groter en groter. Zoon Mark en zijn compagnon Johan gaan met hun Big Boys Quality-imperium als een trein. Op de eerste plaats natuurlijk met hun compleet verzorgde culinaire barbecues, waarmee ze wijdverbreid naam hebben gemaakt. Daarnaast zijn ze berucht en beroemd om hun buitengewone Chef Table pop-uprestaurants, die ze regelmatig organiseren, steeds weer op een andere plek en met een ander thema. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, bedenken de heren er gewoon nog eventjes wat bij.

Eigenlijk zijn ze gewoon te creatief, denk ik zelf. Er popt continu van alles op in die hoofden. En het meest bewonderenswaardige is dat ze al die ideeën dan ook nog weten  uit te voeren. Ze zijn altijd druk, maar dat is dan ook geen wonder als je continu ‘aan’ staat. En dat ze allebei geen uitknop hebben levert dan wel weer bizar mooie dingen op. Zoals hun allernieuwste concept: hun pas geopende Playground. Niet voor kindjes, wel voor stoere mannen en vrouwen.

Wij waren erbij, bij de opening van die gloednieuwe Playground. En we keken onze ogen uit, in de workshopruimte naast hun Big Boys onderkomen, of zoals ze het zelf noemen: de Basis. Daar waar het eten wordt voorbereid, waar de koelcellen zijn, waar de voorraad wordt bewaard, waar de kantoorruimtes, de kleedruimtes en douches zijn, waar de afwaskeuken is en waar last but not least een heleboel barbecues, grillovens en grilleggs te vinden zijn. Gewoon daar waar vanuit het allemaal gebeurt. Daar hebben de Boys een prachtige ruimte ingericht voor het verzorgen van workshops en masterclasses in datgene waar ze álles vanaf weten: op hoogstaand niveau barbecueën en grillen.

Met een groep vanaf acht personen kun je zo’n workshop of masterclass reserveren, en dan ben je vijf uur lang letterlijk onder de pannen met je gezelschap. Je krijgt alles te horen over vleesbereidingen op de barbecue en grill, over de ins en outs van braden en grillen en over de meest mooie manieren om bijvoorbeeld die steak te bereiden. Uiteraard ga je dat met de hele groep zelf aan den lijve ondervinden. Je bakt, braadt, grilt, stooft en rookt, je kruidt en marineert: kortom, je houdt je bezig met het échte werk. En dat is toch net wat anders dan die hamburger of dat worstje dat je thuis op de barbecue mikt. Ook lekker, maar toch.

Ik kan nog heel wat leren van onze jongens. De tijd dat ik hén iets kon leren ligt ver achter ons; de rollen zijn allang omgedraaid. Maar soms is dat ook wel makkelijk. Doe mij dus maar gewoon mijn lapjes vlees op mijn bord. Gegrild en wel. Door mensen die daar verstand van hebben. De Big Boys bijvoorbeeld. Jongens, wanneer kan ik weer aanschuiven?

En voor wie wél het naadje van de kous wil weten én op zoek is naar een gezellig, leerzaam en smakelijk arrangement met vrienden, collega’s of familie, raad ik aan om heel rap zo’n masterclass te boeken. Al is het alleen maar voor die prachtige Playground-omgeving. Ik zeg doen. En mocht je al dat vlees niet op krijgen, dan hou ik me aanbevolen. Daar ben ik dan weer wél goed in.