Zestien met Pit

Yes yes yes! Het is zo ver, mijn nieuwe boek is er! Ik ben heel blij (en trots ook echt wel) om dit met jullie te mogen delen. Want ondanks dat ik in de loop der jaren twintig kinderboeken heb geschreven, voelt dit boek voor mij toch als een mijlpaal. Omdat alles rondom dit boek anders is.

Op de eerste plaats is het geen kinderboek, maar een boek voor jong én oud. Dat is op zich al heel bijzonder, dat het voor alle leeftijden een fijn boek is om te lezen. Hoe dat komt? Door de twee verhaallijnen. Het boek speelt namelijk in twee tijden: de ene in het nu, met Pit in de hoofdrol, die als zestienjarig meisje online op zoek gaat naar een date voor het schoolfeest. Samen met haar vriendin Inge is ze druk met alle voorbereidingen in de aanloop naar het feest. Met alle twijfels, onzekerheden en vooral ook hilarische toestanden die dat met zich meebrengt, vanwege Pit met haar eigenzinnige kijk op de dingen, haar zelfspot en humor. Tegelijkertijd ontspint zich de tweede verhaallijn, over een jongeman in de jaren zeventig. Die episodes zullen vooral herkenbaar zijn voor lezers die zelf jong waren in die periode, maar zullen ook tot de verbeelding spreken van jonge mensen van deze tijd, vanwege de vele gelijkenissen, maar ook de enorme verschillen. Kortom: een herkenbaar boek voor iedereen die van lezen houdt, met een verhaal dat tot het laatst toe spannend blijft.

Op de tweede plaats is dit boek voor mij ook heel bijzonder omdat ik alles in eigen hand heb gehouden. Want waar mijn boeken allemaal zijn gepubliceerd bij reguliere uitgeverijen, publiceer ik dit boek in eigen beheer. Het schrijven, de redactie én eindredactie, het vormgeven, ontwerpen van de cover en het uitgeven heb ik zelf gedaan. En ja, eigenlijk ben ik daar best een beetje trots op.

En nu? Nu mag het boek de wijde wereld in. Spannend, maar vooral ook heel leuk. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden! En ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of jullie het überhaupt willen aanschaffen. Misschien blijf ik wel met een hele bult boeken zitten en wil gewoon geen mens het lezen. En moeten mijn kinderen nog heel veel kinderen krijgen om die hele voorraad straks aan de kleinkinderen te kunnen nalaten. Sorry kids, maar dan weten jullie dat maar vast. Maar stiekem hoop ik gewoon dat mijn lezers en volgers wel nieuwsgierig zijn naar het boek en het met evenveel plezier lezen als ik had met schrijven.

Wil jij het boek graag hebben? Voor jezelf of om cadeau te geven?
Zestien met Pit is te bestellen bij www.boekenbestellen.nl
Directe link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/zestien-met-pit/9789464066821
En via mijn site www.anitavandenbogaart.nl
Kosten: 15,95.

Als je verzendkosten wilt besparen of er graag een persoonlijke boodschap in wilt kun je het boek ook gewoon bij mij thuis in Nistelrode ophalen. Easypeasy. Stuur gewoon een mailtje naar info@anitavandenbogaart.nl en het komt helemaal in orde.

Ik hoop van jullie te horen!

Lieve groetjes,
Anita