Boer zoekt vrouw, de afloop

Ja ja, het is klaar. En het hele gebeuren gaf in het staartje toch nog ineens een paar bijzondere wendingen. En zo kon ik me tot op het laatst blijven verbazen.

Steffi en Roel verschijnen uiteraard gewoon gezellig met zijn tweetjes op de reünie. Die twee hebben elkaar gevonden, en voor mij blijft Steffi de nummer 1 van dit seizoen. Haar eerlijkheid, nuchterheid en bescheidenheid sieren haar. En ik hoop echt voor Steffi dat ze zich nu eindelijk gaat realiseren dat ze gewoon een keileuk mens is. Weg met dat minderwaardigheidscomplex.

Michelle en Maarten hebben elkaar ook gevonden, en Michelle lijkt er rustiger en stabieler op geworden. Ze lijkt de boel ook niet meer zo krampachtig te hoeven regisseren; ik heb de indruk dat ze wat meer ontspannen in het leven staat. Ik hoop dat ze samen nog heel veel uurtjes gezellig in die hoekbank zullen hangen.

Ach gossie gossie onze Jaap. Zagen we vorige week nog hoe de vonken eraf spatten en Marian eerlijk moest geloven dat hij echt echt echt niet twijfelde, we zien nu toch duidelijk een heel ander verhaal. Jaap geeft schoorvoetend toe dat hij misschien toch de verkeerde keuze heeft gemaakt. En dus zal hij opnieuw contact zoeken met Petra. Maar ja. Dat wordt natuurlijk niks, denk ik meteen. Ik bedoel, het voelt toch een beetje als tweede keus, lijkt me. Aan het eind van de uitzending horen we dat Jaap en Petra elkaar een paar keer hebben gezien, maar daar blijft het dan ook bij. Jaap moet opnieuw op zoek, dus wie zich geroepen voelt mag hem schrijven. Moet je wel van bouvardia’s houden.

Wim arriveert in zijn eentje, en ik voorspelde het al: Marit zit ergens op een bergtop. In Vietnam dit keer. Maar het zit wel goed tussen Wim en Marit, want ze nemen een hond om hun opvoedingsskills alvast op te oefenen. En over een half jaartje wil Marit best wel haar intrek nemen bij Wim in de polder. Dat geeft de burger moed.

En dan hebben we natuurlijk nog Marnix. Die komt alleen, want we wisten al dat het met Janneke en de vlinders niks geworden is. En net als we allemaal berusten in dit lot, tovert Marnix opeens een konijn uit zijn hoge hoed, in de persoon van vriendinnetje Emmie. Die hij al honderd jaar kent. En nu heb ik zo mijn eigen theorie over die hele Marnix. Ik denk namelijk dat hij helemaal niet echt meedeed in het programma. Het is gewoon een acteur. Hij moest de boel een beetje schwung geven. Die hele setting, die boerderij, die keuken, die caravan en die hottub zijn gewoon rekwisieten op een filmset. En voor iedere uitzending kleedde Marnix zich om tot zijn eigen personage, in mouwloos bloesje en morsige broek, en studeerde hij weer een of andere recalcitrante uitspraak in. Wat zullen ze gelachen hebben daar op die set, toen heel Nederland erin trapte. Ha, behalve ik dan. Er moet tenslotte iémand scherp blijven.

We zagen ook nog andere boeren, maar die ben ik alweer vergeten. Behalve Jan, want die had de neiging nogal eens ietwat opmerkelijke uitspraken in de groep te gooien. Dat onthoud ik dan weer wél. En verder werden er pizza’s gebakken en er werd chocomel opgewarmd en dat was het dan weer voor dit seizoen. En o ja, laten we maar net doen alsof we niet weten dat de omroep een acteur inzet, dan maken we er volgende keer een raadspelletje van. Wie hem of haar het eerst ontmaskert. Een soort Wie is de Molboer. Of zo. Ik kijk er nu al naar uit, hiephoi.