Bloesem

Het is weer lente, en dus de tijd van de bloesems. Voor mij wel een van de hoogtepunten uit de natuur, ieder voorjaar weer. Ik kan er zó van genieten. Om naar te kijken, om te ruiken, maar vooral ook om onder de bloesembomen door te lopen. Ik word daar heel gelukkig van.

In Japan heerst een ware bloesem-euforie, daar bloeit de kersenbloesem ofwel de sakuri in enkele weken tijd van zuid naar noord over de vier grootste eilanden. Er zijn zelfs compleet georganiseerde reizen om dit fenomeen te kunnen bewonderen. Ja, ook vanuit Nederland. Dus hou je van bloesem, dan ga je naar Japan. Zou je denken. Maar voor wie het nog niet ontdekt heeft: je hoeft helemaal niet zo ver te vliegen om ervan te genieten. Welnee. Sterker nog: je hoeft er helemáál niet voor te vliegen. Want je als een koningin voelen terwijl je onder die prachtige bloesem door schrijdt, dat kan gewoon in ons eigen dorp. Jawel, in Nistelrode.

Heel eerlijk gezegd ziet ons dorp er op dit moment niet al te fraai uit. De doorgaande weg ligt helemaal op de schop, en dat betekent meteen dat eigenlijk het halve dorp één grote zandbak is.  Maar net voorbij die zandbakellende ligt een stukje paradijs. In de vorm van een bloesemboog. Voor wie ons dorp niet kent: oriënteer je op de kerk. Daar pal tegenover ligt het verzorgingstehuis Laarstede. En rechts daarvan vind je deze trekpleister. Mocht je het nog willen zien, dan wel snel doen. Want bloesem bloeit maar een paar weken. Niet alleen in Japan, maar ook hier in ons eigen kikkerlandje.

Flaneer gerust een paar keer op en neer, en dat mag in een traag tempo. Ik bedoel, die bejaarde buurtjes zijn wel gewend aan een beetje je tijd nemen. Dus pak je kans, zet al je zintuigen wijd open en geniet. Het is de moeite meer dan waard. Beloofd.