Verkeerd-om


Op mijn fietsrondje door het dorp is me weer iets opgevallen. Want in ons dorp wordt gebouwd. Dat is op zich niet vreemd. Er komt een appartementencomplex bij. Dat er appartementen worden gebouwd is ook wel fijn, want dan kunnen er weer wat mensen wonen. Maar in dit geval is er wel iets héél vreemds aan de hand.

Ik heb het in ieder geval nog nooit ergens gezien. Want wat is het geval? Het nieuwe appartementencomplex aan Laar staat VERKEERD-OM. Echt waar, ik verzin dit niet. Het staat met de ACHTERKANT naar de doorgaande weg. Aan de voorkant –wat dus eigenlijk de achterkant had moeten zijn- loopt ook een weggetje, dus om die reden zal het gebouw zo geplaatst zijn. Maar de balkonnetjes aan die kant kijken nu uit op de tuintjes van het rijtje huizen erachter. Ook voor die bewoners daar niet echt joepiedepoepie, lijkt me.

Ik moet echt drie keer kijken als ik langskom, zo verbaasd ben ik. Want de achterkant van dit gebouw is ook niet dat je zegt ‘goh wat een mooie achterkant’. De achterkant bestaat uit garages onderin, en uiteraard uit de achterkant van de appartementen, én als bonus een heel groot vlak met enorme grijze panelen. Nou weet ik niet of die grijze vlakken nog worden opgeleukt met een kleurtje of met verticale beplanting (ook gesignaleerd in ons eigen dorp, dus absoluut een mogelijkheid), maar als dat niet in de bedoeling ligt dan weet ik echt niet wat ik hiervan moet denken. De wereld wordt er in dat geval voor mij niet overzichtelijker op.

Maar misschien heeft de aannemer zich gewoon vergist. Staat het gebouw echt per ongeluk verkeerd-om. Dat zou best vervelend zijn, ik bedoel: zo’n gebouw til je niet zomaar een-twee-drie op om het even andersom neer te plempen. Dus mocht dat het geval zijn, dan vind ik dat oprecht heel naar voor de verantwoordelijke bouwer. Maar als er bewust voor gekozen is het gebouw met de achterkant naar de voorkant te zetten, dan vind ik dat op zijn minst toch wel heel opmerkelijk.  Mocht je nou langskomen daar op de doorgaande weg, doe dan gewoon even je ogen dicht, of kijk de andere kant op. Dat is echt het beste.

Ik wacht intussen af of die achterkant nog gepimpt wordt tot iets moois. Tot die tijd ga ik alvast oefenen met fietsen met mijn ogen dicht. Gewoon voor de zekerheid.