Huppethee: de Tasty én de Margriet Winterfair

      

Zoon zit in de thee. Nou ja, niet letterlijk. Hoewel dat wel kan; er bestaat thee voor in bad, daar kun je dus letterlijk in gaan zitten als je dat leuk vindt. Zelf vind ik thee meer om te drinken dan om in te weken. Maar goed, Zoon zit dus in de thee.

Op een dag ontstond in zijn brein een idee voor een product voor éénkopsporties losse thee. Dat idee werkte hij uit. Gewoon met potlood op een A-4 tje. Schetsen, gummen, nog wat schetsen, brainstormen, wikken en wegen. En zo bedacht hij een Nieuw Product: een draaicarroussel met verschillende theesoorten, waaruit je met één simpele draai aan de knop precies één portie losse thee kunt halen. Met dat concept ging Zoon aan de slag. Hij liet proefmodellen maken. Oriënteerde zich op de beste theeleveranciers. Vloog naar theeplantages voor de meest pure en mooie theeën. En hij gaf zijn product een naam: TwisTea. Zoon wilde op twee pijlers bouwen: kwaliteit en beleving. Thee was niet langer een kopje heet water waarin een zakje met een onbestemd goedje even had rondgezwieberd. Nee, thee werd een volwaardige hoogkwalitatieve beleving. Je eigen thee kiezen, ontdekken waar die thee vandaan komt, hoe lang ie moet trekken, zien wat er precies in zit aan pure stukjes fruit, bloesem of kruiden. Je eigen thee met een draai aan de knop in je zeefje laten vallen en het zeefje in dat lekker grote glas plaatsen. Toekijken hoe mooi je thee kleurt. En dan…. proeven. En genieten. Steeds meer mensen ontdekken dit: TwisTea groeit als een malle. Zoon begon thuis, groeide naar een eigen kantoorruimte met opslag, en is inmiddels weer verhuisd naar een nog groter pand met een eigen productie- en opslagruimte. Er kwam personeel en TwisTea is intussen te vinden in meer dan 250 horecazaken verspreid over heel Nederland.

Maar toen.

Steeds vaker kreeg Zoon de vraag naar TwisTea voor thuis. En dus volgde een paar maanden geleden de vervolgstap: de thuisversie. Die dus nu ook explodeert. Het begon met Moederdag. Ik weet niet wie er blijer werden van de consumentenversie: de moeders of de kinderen. Want ook die laatsten bleken erg in hun nopjes met dit originele cadeau voor hun liefste moedertjes. Maar nu komt MIJN rol. Want komend weekend staat Zoon met TwisTea op De Tasty in Utrecht. De Tasty is een beurs die gaat over eten en drinken. Er valt veel te proeven, te koken en te ondernemen. Zoon verwacht een grote toeloop. En nou komt het. Want ál die thee, álle doosjes voor de horeca en alle kokertjes voor de thuisversie, worden bij TwisTea handmatig gevuld. En álle carroussels worden handmatig in elkaar gezet. Bestellingen worden op maat gemaakt: de klant bestelt zijn eigen favoriete theeën die bij TwisTea netjes in de carroussel worden geplaatst. Jawel, handmatig. Daar gaat een bult werk in zitten. En nou staat TwisTea volgende week óók nog op de Margriet Winterfair. Margriet wordt door veel mensen gelezen. Veel mensen drinken thee. En veel mensen gaan naar de Margriet Winterfair. Het gevolg laat zich raden. Daar moet je dus op voorbereid zijn. En dan komen wij in beeld, de achterban, het gezin. Dan stuurt Zoon een appje rond met de vraag wie heel graag het productieproces eens van heel dichtbij wil beleven. Zeg maar wil ervaren. En dan komen wij in actie. We vullen, wegen, plakken doosjes dicht, zetten carroussels in elkaar en doen andere hand- en spandiensten. Met komend weekend de Tasty en van 18 tot en met 24 november de Margriet Winterfair wordt het nachtdiensten draaien denk ik. Eén geluk: tijdens het werk is er altijd thee. Vers en in zoveel varianten als we zelf maar willen. Dus huppetee, aan de slag met die thee.

(O ja: heb je niks te doen de komende dagen en volgende week? In de Jaarbeurs wordt het een gezellige boel. Tip 2 (insiderstip): mocht je nou ook zin hebben in een TwisTea voor thuis, dan is het misschien slim om die maar snel te bestellen op www.twistea.nl. Het zou zomaar kunnen dat er een wachtlijst ontstaat. Want heeee, wij kunnen ook geen ijzer met handen breken hè).