Grote jongens

Ik kijk er al ruim een half jaar naar uit. Want vorig jaar was het zó zó zó bijzonder: ik heb eerlijk gezegd nog nooit zoiets bijzonders meegemaakt. Een culinaire beleving, tot in de puntjes verzorgd en helemaal áf. Gerechten zó uniek en verrassend dat ik iedere gang opnieuw zowat ogen op steeltjes kreeg van pure verwondering en verbazing. Bij elke gang een bijpassende drank: rode en witte wijnen, bieren, thee. Koffie-die-stiekem-geen-koffie-was. Gerechten in wolken van vloeibare stikstof, soms de grill gewoon op je eigen tafel. En dan de entourage. De ambiance. De sfeer. De bediening. De zangeres die met haar gitaar elke tafel kwam verblijden met mooie nummers die we zelf mochten kiezen. En uiteraard de meer dan perfecte gerechten. Heb ik het hier over een Michelinsterrenrestaurant? Welnee. Ik ben helemaal niet van de sterren. Ik hou van een goeie maaltijd, echt en puur en dat je ook wat op je bord hebt. Knutselen is prima, maar dat hoeft nou niet direct noodzakelijkerwijs met mijn eten. Nee, ik heb het hier over Chef’s Table van Big Boys. Want het goeie nieuws is dat er een vervolg komt! In april strijkt Chef’s Table neer op de aspergevelden van De Wit in Mariaheide. Drie weekenden op rij verzorgen de Big Boys opnieuw een culinaire sensatie in hun pop-up restaurant. En niet om het een of ander, maar één van die boys is mijn zoon. De andere twee zijn dat niet, maar voélen wel een beetje als zonen. Omdat ik zoveel in hen herken wat ik bij Zoon ook zie. Passie, humor, plezier en een hele lading enthousiasme. De jongens zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd. Een gouden trio. En nu gaan ze dan ook letterlijk voor goud. Wit goud. Want asperges gaan het worden. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gaan maken; spraakmakend wordt het vast wel weer. Uiteraard heb ik al gereserveerd, want de plekken zijn beperkt en ik hoor uit betrouwbare bron dat het storm loopt. (Inside information: niet doorvertellen: sommige dagen zitten nu al vol!). Wij hebben in ieder geval plek. Laat maar doorkomen Boys! O ja, voor wie het weten wil: www.bigboyschefstable.nl.

Tip: éérst reserveren, dan pas doorvertellen. Puur eigenbelang.