Comfortfood

Toch is dat fijn, in deze bizarre tijd. Dat anderen voor jou besluiten om iets te creëren wat het leven op dit moment nou net wat aangenamer maakt. Voor mij persoonlijk is dat best heel fijn. Ik grijp alles aan om me ondanks alle toestanden toch zo nu en dan een beetje comfortabel, ja zelfs háppy te kunnen voelen.

Gelukkig denken veel ondernemers daar heel hard in mee. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Neem bijvoorbeeld de jongens van Big Boys. Zij kwamen al eerder met hun bbq-boxen, om ondanks corona toch een culinaire avond, kerst, oudjaar, verjaardag-met-zijn tweeën of wat dan ook op gepaste en vooral aangename manier te kunnen vieren. En nu we niet veel méér kunnen dan cocoonen, hebben zij er iets op bedacht om dat cocoonen een extra dimensie te geven. Met -jawel- Comfortfood. Kom maar op met dat dekentje, die serie, en vooral dus die food. Ik kan daar wel aan wennen.

De eerste Comfortfood-box van een paar weken geleden was snert. Echte, goeie ouderwetse snert. Maar dan natuurlijk wel op zijn Big Boys: snert waarbij de barbecue óók een rol speelt. De tweede box is de box die dit weekend is gelanceerd en waar ik echt gewoon even over móet schrijven, omdat ie me zo verraste: De Big Boys Lasagne.

Nou kun je van lasagne vanalles vinden, vooral dat het lang duurt voordat ie klaar is, en dat ze dat in Italië waarschijnlijk het lekkerst klaarmaken. Dat dacht ik ook altijd, maar dat is dus niet zo. Dat weet ik sinds ik gisteren de lasagne van Big Boy at. Daar kan geen Italiaan tegenop. Scusa Italiani.

Ik bestelde mijn lasagne afgelopen donderdag, voor de volgende dag. Op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 konden we ons portie comfortfood ophalen bij de Big Boys-locatie in de Loopkantstraat in Uden. Ik haalde het tasje op en sjeesde ermee naar huis. Rond etenstijd hoefde ik het alleen maar even in de oven te schuiven, precies volgens de aanwijzingen op het bijgevoegde leuke kaartje. Appeltje-eitje.

En toen was het moment daar. Het OPETEN. Ik was heel benieuwd, vooral vanwege die touch van de barbecue. En ik moet eerlijk zegen: het overtrof al mijn verwachtingen. De lasagne was zéér rijkelijk gevuld met drie soorten gehakt: kalfs-, runder- en varkensgehakt, en met gepofte en geroosterde groenten van de barbecue. Ik proefde een lichte en heel lekkere smaak van de barbecue. Beetje rokerig zonder echt rokerig te zijn. Ja ik besef: lekkere omschrijving dit.
Maar echt, ik overdrijf niet als ik zeg dat ik nog nooit zulke lekkere lasagne heb gegeten. Buonissimo, kan niet anders zeggen. Met grote complimenten aan de Big Boys en hun koks. Chapeau mannen!

Oh en wat óók nog zo fijn is: voor 12,95 krijg je er behalve een stevige portie lasagne ook nog eens een verse salade bij, met ook alweer die touch van de barbecue. Ik blijf het bijzonder vinden. Voor wie ook de lasagne nog wil proeven heb ik één belangrijke tip: doe het snel. Want de Boys lanceren steeds weer andere comfortfoodboxen, en het zou zonde zijn als je de boot mist. Of de lasagne in dit geval. Sarabbe un peccato. Ofwel in goed Brabants: zou nog sund zijn.