Tropische verrassing bij Big Boys Chef’s Table

Dat het tropisch is hebben we intussen allemaal wel in de gaten. Dat we in de tropen exotische stranden kunnen verwachten is ons ook allemaal wel bekend. Maar nu heb ik goed nieuws. We hebben nu én de tropen, én de bijbehorende temperaturen én de ambiance van een zinderende Beach Club, gewoon in onze eigen omgeving. Echt waar. Voor wie zin heeft in een overweldigende tropische verrassing en zich graag wil onderdompelen in een culinaire verwennerij waarin álles klopt, lees dan vooral verder. En ontdek de geheimen van die Beach Club, gewoon in ons eigen Brabant. Wat zeg ik? In ons eigen Uje! Op naar Ibiza-sferen, gewoon op je eigen fiets!

Wanneer je de Beach Club binnenkomt kijk je al meteen je ogen uit. Het zandstrand met de prachtige witte tafels (wil ik óók in mijn tuin!) met lieflijke kleine parasolletjes erop (hebben-hebben-hebben), de houten vlonders als looppad, de leuke zitjes in het zand, het grote podium met dj, het overkapte restaurantgedeelte, en natuurlijk: de gigantische barbecues met hun gloeiende kolen, rook en vuur. Man o man, die geur alleen al….. Maar goed, laat ik – zonder meteen alles te verklappen, ik bedoel, het is niet voor niks het best bewaarde geheim van Uden en omstreken- bij het begin beginnen.

Bij de ingang word je warm welkom geheten door leden van de crew. Je mag zelfs je autosleutels overhandigen, dan parkeren zij je auto en halen die later ook weer voor je op. Hoe VIP is dat? Eerlijk is eerlijk: ik maak dat niet zo héél vaak mee in de restaurants die wij aandoen.
De eerste traktatie bestaat uit een pil, want je moet er natuurlijk wel een avondje tegen kunnen. Ik ben meteen al in de stemming. Niet vanwege die pil, want als je goed kijkt herken je er een marshmallowtje in, maar wel vanwege het idee. Je moet er maar opkomen. En natuurlijk is die pil ook op een bijzondere manier bereid. Want je kunt van pillen vanalles vinden, maar ze kunnen maar beter goed zijn klaargemaakt. In dit geval een verrassende binnenkomer, waar je op slag vrolijk van wordt, nog voordat  je de pil heb doorgeslikt.

Tja, en dan. Ik kan helaas niet de hele avond beschrijven, dan zou ik de pret en de verrassing bederven voor diegenen die het nog tegoed hebben. Wat ik wél kan zeggen is, dat de Big Boys zichzelf met hun vierde editie van Chef’s Table wéér hebben overtroffen. Hun concept staat als een huis: creëer een pop-up restaurant en zorg dat de ambiance, het thema, de gerechten, de drankjes, de wijnen en de totaalbeleving als kleine schakels samenkomen tot één avondvullende belevenis waarin echt álles maar dan ook álles klopt. Dát is wat Chef’s Table zo bijzonder maakt. Als gast waan je je de hele avond in een soort van achtbaan aan culinaire smaakexplosies. Maar dat niet alleen. Je wordt ook continu verrast. Zoals die éne gang, waarbij elke tafel wordt uitgenodigd aan het ‘drive-in’ buffet waar je langs schuifelt terwijl je bordje door een hele rij mensen stap voor stap wordt opgemaakt. Subliem. Het is dat soort vondsten wat deze avond zo bijzonder maakt. Niks is hier standaard, niks is gewoon of voorspelbaar. En natuurlijk –zoals het aan een Chef’s Table hoort- met de hele bereiding in het zicht. Letterlijk aan tafel bij de Chef.

Die Beach Club, die is er maar voor even. Drie weekenden op een rij, om precies te zijn. Waarvan er al twee weekenden verstreken zijn. Dat wil zeggen dat er nog één weekend te gaan is. De meeste tafels zijn gereserveerd, maar als je er snel bij bent kun je misschien nog een plekje bemachtigen op donderdag of zondag: daar zijn nog enkele plekken beschikbaar (terwijl ik dit schrijf, maar hee, ik kan niet garanderen dat dat nog heel lang zo blijft). Chef’s Table: een ervaring die je niet wilt missen. Echt niet. En dat zeg ik niet vanwege de Chefs  Mark van den Bogaart, Johan Visser en Job van Lanen (chapeau mannen!!!). Ik zeg dat voor iedereen die zichzelf een fantastische avond gunt zonder daarvoor naar Ibiza te hoeven vliegen. Start the engines: smeer die fietsketting, sjees eropaf en geniet ervan!!