Hiephoi wij zijn senioren

Een paar weken geleden zijn wij opnieuw de trotse opa en oma geworden van ons 9e kleine wondertje: een mooi, gezond meisje. De teller staat nu op 7 meisjes en 2 jongens, in de leeftijd van nul tot 8. Ja, dat geeft best wel wat reuring in ons huishouden. En aandacht die verdeeld moet worden. Maar daar hebben wij wat op bedacht.

Standaard nemen we elk kind onder de 4 jaar één keer een dagje mee uit. Boven de 4 jaar geven we zo’n één-op-een uitstapje cadeau op hun verjaardagen. Zo gingen we laatst op een maandag met Kleindochter van 4 naar Dippiedoe in Best. Met daaraan voorafgaand eerst een stukje met de trein, zomaar, omdat ze nog nooit in een echte trein had gezeten. We treinden als volslagen idioten van station Best naar station Boxtel en weer terug, totaal onzinnig, maar voor die kruimel een heel avontuur. Vervolgens door naar Dippiedoe, waar wij hieperdepiep 50 procent seniorenkorting kregen op de toegangsprijs, dus ik weet niet hoe rap ik aan zo’n kassa wil verkondigen dat ik in die categorie val.

Kleindochter mocht later op de dag kiezen wat ze wilde eten en koos pannenkoeken. Gewoon door onszelf gebakken, met spikkels en andere onverantwoorde gekleurde versiersels uit strooipotjes erop. Een aantal dagen later was het de beurt aan haar zus, ook voor de verjaardag. Met haar treinden we ook volkomen nutteloos van Oss naar Ravenstein en terug, maar wat een belevenis voor dat grut.

Daarna met de auto naar Madurodam, waar Man en ik gratis naar binnen mochten met onze VIP-vriendenloterijkaarten, en Kleindochter ook nog korting kreeg met diezelfde kaarten. Man man, wat een feest. Later nog even naar het strand van Scheveningen, waar we zesduizend schelpjes raapten, en toen door naar huis, waar het superfood-maar-niet-heus pannenkoekenritueel zich herhaalde.

En ik moet zeggen: nu alles rondom eten, drinken, entree en parkeren zo idioot stervensduur is geworden, ben ik aan die kassa’s heel blij met mijn VIP-kaart én met mijn seniorentitel. Ik hoop dat we met ons Huis Vol nog heel veel van dit soort waardevolle uitstapjes mogen maken. Met dank aan die kortingen. Want hiephoi, wij zijn senioren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *