Paradijs op aarde

En dan heb je je eigen paradijs op aarde. Je eigen trullo in Puglia, Zuid-Italië. In la campagne van Ceglie Messapica. Met een lap grond erbij waar je in kunt verdwalen.

Zo’n 18.000 m2 land met bijna 200 olijfbomen en nog een stuk of wat bomen met vijgen, amandelen, citroenen, kweeperen en gewone peren. Met cactussen ook. En van die bulten grote stenen waar vanalles overheen groeit.

We hebben de trullo nu zo’n anderhalf jaar, en zijn inmiddels een half jaar aan het verbouwen. Alles is vernieuwd, en dan bedoel ik ook echt álles. De cementen vloer is eruit gebroken, er is een extra badkamertje uitgehakt in stenen muren van een paar meter dik (!), alle electriciteit is vervangen, we hebben een nieuwe Imhoff laten aanleggen én een waterbron laten boren, die maar liefst 330 meter diep de bodem in ging. Binnen is alles vervangen, er ligt een mooie nieuwe tegelvloer in, er is een kleine keuken gemaakt, de badkamer is vernieuwd en we hebben twee boilers, eentje in de badkamer en een kleine onder het aanrechtblad. En we hebben verwarming én airco, met vier radiatoren en een designradiator in de badkamer.

Man is intussen bouwvakker geworden. Die klust zich een slag in de rondte en blijkt gewoon alles te kunnen. Met de Italianen die veel werk hebben gedaan en met Giovanni die álles voor ons regelt en de juiste mensen inschakelt, voelen we ons de koning te rijk. Blij en dankbaar met ons paleisje op die prachtige, oneindig stille plek aan de Valle d’itria. 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *